НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Політика
Україна
05.06.2022 692

Контрнаступ ЗСУ у Сєвєродонецьку звів нанівець попередній наступальний прорив окупантів - Міноборони Британії

Українські захисники за останні 24 години здійснили контратаки у Сєвєродонецьку, 70% територій якого раніше захопили окупанти.

1e24d2d50e46660b2738c097e2259c31_05.06.22

У Міноборони Британії заявили, що це звело нанівець "оперативний імпульс", який раніше набрали окупанти завдяки концентрації бойових підрозділів та вогневій потужності.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter. Пише ТСН. 

Зазначається, що на цьому напрямку Росія задіяла особовий склад, мобілізований з самопроголошеної "ЛНР". Ці люди погано оснащені і навчені. Порівняно з регулярними російськими військами, їм не вистачає важкої техніки.

У Британському Міноборони кажуть, що використання проксі-піхоти для операцій із зачистки міст - це кремлівська тактика, яку раніше застосовували в Сирії. Там Росія задіяла 5-й корпус сирійської армії для атаки на міські райони.

"Такий підхід, ймовірно, вказує на бажання обмежити втрати, понесені регулярними російськими силами", - йдеться в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Контрнаступ ЗСУ у Сєвєродонецьку звів нанівець попередній наступальний прорив окупантів - Міноборони Британії 5.00 5 2
Політика / Україна
05.06.2022 692
Еще материалы раздела «Україна»