<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.06.2022 477

Україна може відмовитися від імпорту газу: голова ГТС назва умову

Україна має реальну можливість повністю відмовитись від імпорту газу. Це можна зробити за рахунок розвитку власного видобутку газу та виробництва біогазу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію директора "Оператора ГТС України" Сергія Макогона у Facebook.

"Україна має дуже великий потенціал для виробництва біогазу - до 8 млрд кубометрів біогазу на рік", - написав він.

У якості прикладу він навів Данію, 27% газу у мережах - біогаз, за останні 5-6 місяців спостерігається стабільне зростання.

За його словами, Данія розраховує мати 100% зелену газову систему у 2030-2035 роках.

Біогаз - газ, який утворюється при мікробіологічному розкладанні метановим бродінням біомаси чи біовідходів (розкладання біомаси відбувається під впливом трьох видів бактерій), твердих і рідких органічних відходів. Добувають з відходів тваринництва, харчової промисловості, стічних вод та твердих побутових відходів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна може відмовитися від імпорту газу: голова ГТС назва умову 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
05.06.2022 477
Еще материалы раздела «Економіка»