<
НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії на Харків: Путін зробив заяву  Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким  Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війни  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
06.06.2022 425

Штати попередили 14 країн про спроби Росії продати крадене українське зерно

Американські дипломати у травні розіслали листи 14 країнам, в основному в Африці, в яких зазначалося, що Росія може спробувати продати іноземним покупцям вкрадене в Україні зерно.

Про це повідомляє The New York Times.

У Держдепартаменті США заявляли, що підозрюють щонайменше три судна в транспортуванні вкраденого Росією українського зерна.

Попередження Вашингтона про зерно лише загострило дилему для африканських країн, багато з яких уже почуваються в пастці між Сходом і Заходом, оскільки потенційно можуть зіткнутися з важким вибором: або отримати вигоду від можливих воєнних злочинів РФ і не сподобатися Західному союзнику, або відмовитися від дешевої їжі в той час, коли ціни на пшеницю зростають, а сотні тисяч людей голодують.

За даними ООН, зазвичай Україна та РФ забезпечують близько 40% потреб в пшениці в Африці, де ціни на зерно зросли на 23% за останній рік.

У регіоні Африканського Рогу через руйнівну посуху вже 17 мільйонів людей опинилися перед загрозою голоду, в основному в Сомалі, Ефіопії та Кенії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Штати попередили 14 країн про спроби Росії продати крадене українське зерно 5.00 5 1
Політика / Україна
06.06.2022 425
Еще материалы раздела «Україна»