<
НОВИНИ ДНЯ: Показав слабкість диктатора. Бунт Пригожина може поховати режим Путіна, - The Times  Синоптики попереджають про сильну негоду 12 червня: де будуть грози, град і шквали  "Кожен має своє прізвисько": усе, що відомо про двійників Путіна  Скільки F-16 отримає Україна і коли це буде: у Повітряних силах назвали деталі  Україну накриють зливи з градом і шквалами: синоптикиня уточнила прогноз на вівторок  Зливи, град та шквали: синоптик попередила про небезпечні опади та похолодання  До України сунуть сильні дощі та грози: прогноз на 11 червнявсі новини дня
Політика
Україна
07.06.2022 593

"Найкращі фахівці": Зеленський розповів, хто займається звільненням захисників "Азовсталі"

Президент переконаний, що росіяни не катують військових із "Азовсталі".

Президент Володимир Зеленський запевнив, що звільненням захисників "Азовсталі" з російського полону займається Головне управління розвідки.

Про це глава держави розповів під час зустрічі з українськими журналістами у понеділок, 6 червня. Пише ТСН. 

"ГУР має займатися цим питанням і повинен дати результат, а результат – повернути людей додому. Перша частина була – вивезти людей живими. Я вважаю, що ГУР першу частину виконало. Наразі є друга частина: повернути їх (захисників "Азовсталі", – Ред.) живими додому. Вони (ГУР. – Ред.) – найкращі фахівці, тому на них можна покластися. Ми очікуємо від них результату, але не можемо щодня запитувати: ну що там?", – наголосив президент.

Зеленський визнав, що питання звільнення захисників "Азовсталі" надзвичайно складне, проте він вірить, що військових все ж вдасться звільнити.

Також президент переконаний, що росіяни не застосовуватимуть тортури проти військових із "Азовсталі", адже захисники Маріуполя стали "публічними полоненими".

Раніше Володимир Зеленський вперше розповів, скільки бійців з "Азовсталі" перебувають у російському полоні.

Нагадаємо, 17 травня в Міноборони України повідомили про початок операції з порятунку заблокованих на території "Азовсталі" захисників Маріуполя.

Згодом стало відомо, що до медичного закладу в Новоазовську евакуйовано 53 тяжкопоранених. Ще 211 осіб були доставлені в Оленівку - начебто в колонію, яка перебуває під контролем окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Найкращі фахівці": Зеленський розповів, хто займається звільненням захисників "Азовсталі" 5.00 5 2
Політика / Україна
07.06.2022 593
Еще материалы раздела «Україна»