<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп у разі перемоги може припинити військову допомогу Україні: названо умову  Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргументвсі новини дня
Політика
Україна
07.06.2022 570

У полоні знаходяться більш як 2,5 тисячі військових з «Азовсталі»

У полоні знаходяться більше 2,5 тис. українських військовослужбовців із заводу "Азовсталь".

630_360_1653282461-850_07.06.22

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час спілкування з журналістами, передає кореспондент Укрінформу.

"Щодо полонених, то там більше 2,5 тисяч. Точніше складно сказати. Це не та кількість людей, яка виходила з "Азовсталі", коли займалися ми, наша сторона, цим процесом... Ваше запитання було - чи там більше людей з "Азовсталі", військових, знаходяться у полоні у них (ніж 2 - 2,5 тис. осіб). Я вважаю, що більше", - зазначив він.

Зеленський нагадав, що питанням звільнення наших бійців займається Головне управління розвідки Міноборони, він не готовий говорити про деталі.

На думку Президента, росіяни не катують наших військових із "Азовсталі", бо їм це не вигідно робити, оскільки наші бійці уже стали публічними особами.

Як повідомлялося, більше 80 днів українські військові тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь", яка тривала кілька днів.

Після виведення українських військових з "Азовсталі", згідно з домовленостями, вони очікують на обмін.

У Центрі стратегічних комунікації поінформували, що останнім акордом "денацифікації" України рф планує так званий суд над бійцями "Азову".

Оценка материала:

5.00 / 1
У полоні знаходяться більш як 2,5 тисячі військових з «Азовсталі» 5.00 5 1
Політика / Україна
07.06.2022 570
Еще материалы раздела «Україна»