<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
08.06.2022 577

Синод РПЦ підпорядкував єпархії в анексованому Криму Кирилу

Синод Російської православної церкви прийняв кримські єпархії УПЦ МП під підпорядкування патріарха Кирила.

Рішення 7 червня ухвалив синод. Йдеться про три єпархії на території анексованого РФ Криму: Джанкойську, Сімферопольську та Феодосійську.

Про це повідомили на сайті Московського патріархату. Пише ТСН. 

"Постановили: прийняти Джанкойську, Сімферопольську та Феодосійську єпархії у безпосереднє канонічне та адміністративне підпорядкування патріарху московському та всієї Русі та священному синоду Російської православної церкви",- повідомили у Російській православній церкві.

Крім того, синод вирішив утворити на території півострова Кримську митрополію у складі Джанкойської, Сімферопольської та Феодосійської єпархій. Її головою призначити митрополита Сімферопольського та Кримського Лазаря.

У Кирила рішення пояснюють тим, мовляв, отримали звернення від кримських митрополитів. Крім того, виходили з "необхідності збереження дієвого канонічного та адміністративного зв'язку з центральною церковною владою" з огляду на "практичну неможливість регулярного зв’язку цих єпархій з Київською митрополією".

Як повідомлялося, архієрейський собор Православної церкви України звернувся до Вселенського патріарха та предстоятелів помісних церков з проханням засудити духовні злочини Московського патріарха Кирила. Церковний синод засуджує ідеологію очільника Російської православної церкви.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синод РПЦ підпорядкував єпархії в анексованому Криму Кирилу 5.00 5 2
Політика / Україна
08.06.2022 577
Еще материалы раздела «Україна»