НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Світ
08.06.2022 456

У Балтійському морі розпочалися військові навчання сил НАТО за участю Швеції та Фінляндії

16 країн світу візьмуть участь у навчаннях.

0b6fcfba1bfc988ba1c866ddbe6930f7_08.06.22

У Балтійському морі міжнародна міжурядова організація НАТО розпочала майже двотижневі військово-морські навчання під проводом США BALTOPS 22 за участю країн-партнерок — Швеції й Фінляндії.

Про це пише Associated Press. Пише ТСН.

У навчаннях візьмуть участь представники 16 країн світу, 45 кораблів, 75 літаків та понад 7 тис. моряків, льотчиків і морських піхотинців.

Щорічні військово-морські навчання BALTOPS, започатковані 1972 року, не проводяться у відповідь на якусь конкретну загрозу. Але Альянс заявив, що "за участі Швеції та Фінляндії НАТО використовує шанс у непередбачуваному світі, щоб підвищити стійкість і силу своїх об’єднаних сил" разом із двома скандинавськими країнами-претендентками.

І Фінляндія, і Швеція мають довгу історію військового неприєднання до того, як їхні уряди вирішили подати заявку на вступ до НАТО в травні, що стало прямим результатом вторгнення Росії до України 24 лютого.

Додамо, що протягом останніх років Москва неодноразово застерігала Гельсінкі та Стокгольм від приєднання до західного Альянсу і попереджала про заходи у відповідь, якщо вони це зроблять.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що Туреччина може стати посередником у розблокуванні портів для вивезення зерна.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Балтійському морі розпочалися військові навчання сил НАТО за участю Швеції та Фінляндії 5.00 5 2
Політика / Світ
08.06.2022 456
Еще материалы раздела «Світ»