НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Політика
Росія
08.06.2022 731

У Росії масово видаляють інформацію про загиблих в Україні: місцевий суд визнав це державною таємницею

Російські сайти масово видаляють сторінки пам'яті військовослужбовців, які загинули під час війни в Україні.

5dfd70fb649c64d088c84943b52c5df7_08.06.22

Такі дії пояснюють відповідним рішенням Світлогірського суду, який визнав таку інформацію державною таємницею.

Про це повідомляє місцеве російське медіа 74.RU. Пише ТСН. 

"Світлогорський міський суд Калінінградської області розглянув позов військового прокурора 73-ї військової прокуратури гарнізону Балтійського флоту, який зажадав визнати список загиблих в Україні військових, розміщений на 60.RU, інформацією, забороненою для поширення в Російській Федерації. Представник Роскомнагляду підтримав думку прокуратури", - йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що після рішення суду інші регіональні російські сайти також видалили відповідні переліки. Серед них новосибірський NGS, Чита.ру, челябінський 74.RU, красноярський NGS24, омський NGS55 та інші.

За даними російських ЗМІ, суд ухвалив, що дані про загиблих "розкривають втрати особового складу у воєнний час, у мирний час у період проведення спеціальних операцій", та відніс ці відомості до державної таємниці. Покарання за порушення відповідного рішення становитиме позбавлення волі до 7 років.

Нагадаємо, в Росії з родинами загиблих на крейсері "Москва" моряків працюють "психологи". Вони змушують рідних моряків замовчувати інформацію про їхню загибель.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Росії масово видаляють інформацію про загиблих в Україні: місцевий суд визнав це державною таємницею 5.00 5 1
Політика / Росія
08.06.2022 731
Еще материалы раздела «Росія»