НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Політика
Україна
08.06.2022 502

Шойгу заявив, що окупанти нібито запустили сухопутний коридор до Криму

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив 7 червня, що окупанти нібито відкрили автомобільне сполучення з території РФ материковою частиною України до окупованого Криму.

aa626e84a7f008c7290262bfb82d7610_08.06.22

Шойгу також заявив про запуск води Північнокримським каналом на півострів. Пише ТСН. 

Про це повідомляють російські засоби масової пропаганди.

"Відкрито автомобільне сполучення з території Росії по материковій частині до Криму. Відновлено безперешкодне подавання води Північнокримським каналом на Кримський півострів", – сказав голова Міноборони РФ.

За його словами, на шести залізничних ділянках російські військові разом з компанією "РЖД" створили умови для відновлення повноцінного руху між Росією та тимчасово окупованими територіями України.

"Приступили до доправлення вантажів до Маріуполя, Бердянська і Херсона. Загальна протяжність відновлених залізничних ділянок – 1200 кілометрів", – розповів Шойгу.

Міністр також заявив, що відновлення транспортної інфраструктури і подання води "створює сприятливі умови для розвитку агропромислового комплексу на звільнених територіях". За словами Шойгу, потенціал АПК у середньому становить 10 млн т зернових культур на рік, а щодо овочевих культур – 1,4 млн т.

Українська сторона наразі ще не коментувала ці заяви російського міністра.

Нагадаємо, раніше в МЗС України спростували заяви російських джерел про те, начебто РФ хотіла припинити війну ще в березні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шойгу заявив, що окупанти нібито запустили сухопутний коридор до Криму 5.00 5 1
Політика / Україна
08.06.2022 502
Еще материалы раздела «Україна»