НОВИНИ ДНЯ: "Не знаю, чи буде це мирно": Байден попередив про можливі наміри Трампа, якщо йому “не сподобається” результат виборів у США  Не наші методи: нардеп від “Слуги народу” висловився про великі гроші для добровольців ЗСУ  Вибори у США. Топ-5 фактів про виборчу кампанію 2024 року  Навіщо кухарі додають до тушкованої капусти молоко: ви точно про це не знали  Місяць до виборів у США. Які рейтинги у Трампа й Гарріс і що вони готують один проти одного  Перемир’я замість перемоги?: чому кінець війни в Україні – за горами  У Росії пригрозили війною ще кільком країнам: що обурило Москвувсі новини дня
Бізнес
Економіка
08.06.2022 481

В ПриватБанку не бачать причин різкого зростання курсу долара

У ПриватБанку не бачать причин для різкого зростання курсу до 40-50 грн/$.

Про це повідомив голова правління ПриватБанку Герхард Бьош у інтервʼю Forbes.ua.

«Важко сказати (прогнозувати курс - ред.), адже ми не розуміємо, яким може бути попит, оскільки населенню та бізнесу досі заборонено вільно купувати валюту. З іншого боку, я не бачу жодних причин для різкого зростання курсу не те що до 50 грн/$, а й навіть до 40 грн/$.», - сказав Бьош.

За його словами, банк вирішив не поспішати та не змінювати суттєво внутрішні курси у перші дні після рішення Нацбанку про зняття обмежень курсу для продажу валюти на готівковому ринку.

«На ринку був дуже серйозний ажіотаж, тож ми хотіли прослідкувати за його реакцією і вже потім, коли ситуація стабілізувалася, і курсоутворення перестало бути спекулятивним, також почали наближатися до ринкових рівнів. Загалом я вважаю, що Нацбанк вчинив правильно. З моменту введення перших обмежень минуло три місяці. Поступовий рух до ринкового курсоутворення – це важливий крок для того, щоб утримувати стабільною всю банківську систему. Не кажучи вже про те, що це дуже важливо для економіки загалом», - підкреслив голова правління ПриватБанку.

Оценка материала:

5.00 / 1
В ПриватБанку не бачать причин різкого зростання курсу долара 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
08.06.2022 481
Еще материалы раздела «Економіка»