НОВИНИ ДНЯ: Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Політика
Світ
08.06.2022 653

В Госдуме РФ хочуть скасувати незалежність Литви

В російській Госдуме зареєстрували законопроект про «скасування визнання незалежності Литви» від 6 вересня 1991 року.

Автор законопроекту вважає, що постанова Держради СРСР була незаконною, оскільки «порушувала Конституцію СРСР», повідомляє ZN.ua.

Зареєстрував законопроект депутат від путінської «Единой России» Євгеній Федоров, який пропонує скасувати постанову Держради СРСР «Про визнання незалежності Литовської Республіки». Російський законодавець стверджує, що згідно із змінами до Конституції РФ, які заявляють про правонаступність Росії після СРСР, перша може скасовувати правочинні акти уже неіснуючої держави.

При цьому постанову Держради СРСР він вважає незаконною, оскільки в Литві не проводився референдум про вихід зі складу СРСР, а також не було встановлено перехідного періоду для розгляду всіх спірних питань.

Нагадаємо, Литва була першою союзною республікою, яка проголосила незалежність, прийнявши Акт про відновлення незалежності 11 березня 1990 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Госдуме РФ хочуть скасувати незалежність Литви 5.00 5 1
Політика / Світ
08.06.2022 653
Еще материалы раздела «Світ»