<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.06.2022 769

У МОЗ розповіли, як відновити втрачені на окупованій території медичні документи

Через військову агресію РФ та обстріли українці змушені шукати безпечне місце проживання. В критичних ситуаціях, під час переїзду, не завжди є можливість зібрати необхідні меддокументи.

Тому МОЗ опублікувало інформацію про шляхи відновлення втрачених медичних документів.

Зазначається, для того, щоб відновити результати обстеження, медичну картку, результати проведених стаціонарних та оперативних втручань та реабілітаційних рекомендацій, необхідно звернутися до сімейного або будь-якого іншого лікаря первинної ланки за місцем перебування.

«Лікар прийме рішення про відновлення втрачених документів та за необхідності проведе додаткові обстеження для відновлення подальшого лікування», - повідомляють у МОЗ.

Для того, щоб відновити втрачені документи, які належать особі з інвалідністю, необхідно звернутися до органу соціального захисту, що має доступ до Центрального банку осіб з інвалідністю і може зробити відповідний витяг.

Щоб відновити інші медичні документи та довідку МСЕК (Медико-соціальна експертиза), потрібно звернутися до медико-соціальної експертної комісії за місцем перебування.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ розповіли, як відновити втрачені на окупованій території медичні документи 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.06.2022 769
Еще материалы раздела «Суспільство»