<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Росія
09.06.2022 2289

Тепер тільки руками: в Росії масово зачиняються автомийки

У Росії, на тлі повномасштабного вторгнення до України та подальших запроваджених США та ЄС санкцій, масово закриваються підприємства, які спеціалізуються на мийці машин.

Так, на території країни-агресорки вже зупинили свою діяльність автомобільні заводи, згорнули роботу частина автосалонів та почали закриватися автомийки. Пише ТСН. 

Від початку поточного року в РФ закрилося близько 4% усіх автомийок. Найбільше скоротилася кількість мийок у Москві (6%), Санкт-Петербурзі (7%) та Нижньому Новгороді (6%). Це пов'язано зі зростанням вартості на послуги, через що власники машин просто перестали користуватися цими сервісами.

Обґрунтовано зростання цін на послуги для населення збільшенням вартості витратних матеріалів (хімія подорожчала на 50%) та посиленням екологічних вимог до даних сервісів. Аби уникнути подорожчання послуг, роботодавці почали знижувати ставки оплати, через що утворився ще й дефіцит кадрів. Раніше на таку роботу йшли студенти, а тепер вони віддають перевагу роботі кур'єрами.

Раніше розповідалося про те, що фахівці пророкують половині російських автосалонів закриття до кінця 2022 року. На думку експертів, найближчим часом дилерським центрам просто нічим буде торгувати.

Оценка материала:

5.00 / 4
Тепер тільки руками: в Росії масово зачиняються автомийки 5.00 5 4
Політика / Росія
09.06.2022 2289
Еще материалы раздела «Росія»