<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.06.2022 334880

Скільки ще триватиме мобілізація і кому вже скоро вручать повістки

Мобілізацію в Україні продовжили й повістки продовжують приходити. Оскільки термін мобілізації становить три місяці, а її продовжили 24 травня, то варто очікувати закінчення призову 23 серпня.

Якщо ж військові дії на той час не закінчаться і буде потрібно підкріплення військовим, мобілізацію знову продовжать.

Що буде з мобілізацією в найближчі місяці - пише rbc.ua.

Що зараз з хвилями мобілізації?

Як розповіли джерела Styler в українській армії, розподіл на хвилі сьогодні став дуже умовним.

У першу хвилю закликали військових з досвідом у зоні бойових дій - резервістів, колишніх військовослужбовців, ветеранів АТО та ООС.

У другу хвилю - резервістів, які не потрапили в першу хвилю мобілізації, і військовослужбовці, які проходили строкову військову службу до 2014 року або служили за контрактом.

До третьої хвилі, коли повинні були мобілізувати офіцерів запасу і військовозобов'язаних, у яких за плечима є військові кафедри університетів, поки так і не дісталися. І про початок третьої хвилі окреме рішення буде приймати Генштаб.

Річ у тому, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, у військкомати вишикувалися черги з добровольців. І там було багато тих, хто мав би потрапити в третю або четверту хвилю мобілізації.

І добровольці продовжують йти у військкомати навіть зараз, в тому числі це й добровольці з трьома дітьми, з довідками, які дозволяють не брати участь в мобілізації й так далі.

А ще протягом перших місяців війни в Україну повернулися українці з інших країн. У тому числі й ті, у кого є досвід бойових дій.

Кому вручать повістки?

Ще в травні в Міноборони повідомляли, що плани з мобілізації виконані й зараз потреби закриті. Але це не означає, що повістки приходити не будуть.

Кількість необхідних призовників, яка буде необхідна для укомплектування конкретних підрозділів, визначатиме Генштаб ЗСУ. Крім того, існують певні списки необхідних на війні професій і навичок.

Тим більше всі мобілізовані повинні пройти медкомісію і навчання - без цього на захист країни не відправлять. Навчання в перші тижні війни скоротили до декількох тижнів, але як розповіли нам самі мобілізовані - три-чотири тижні впевнено перетворюються зараз на шість. А значить - у мобілізованих є достатньо часу для підготовки.

За словами військових, є й інші причини мобілізації - на жаль, в Україні є загиблі та поранені. А значить певні потреби потрібно заповнити.

Як розповів секретар РНБО Олексій Данилов, для контрнаступу і повернення своїх територій, Україні потрібно сформувати шість нових бригад - а це 25 тисяч осіб. Яких потрібно мобілізувати та навчити, а це означає, що повістки будуть приходити.

До речі, раніше ми писали про те, хто не підлягає призову на військову службу.

Оценка материала:

5.00 / 5
Скільки ще триватиме мобілізація і кому вже скоро вручать повістки 5.00 5 5
Життя та Стиль / Суспільство
09.06.2022 334880
Еще материалы раздела «Суспільство»