НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Політика
Україна
09.06.2022 630

Британська розвідка назвала новий напрямок наступу Росії на Донбасі

Бої в районі Сєвєродонецька тривають, але в останні 48 годин Східна група військ (ВГВ) Росії, ймовірно, також активізувала свої зусилля з просування південніше Ізюма.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Великобританії в Twitter.

Як наголошується в повідомленні, просування Росії на Ізюмському напрямку застопорилося з квітня, після того як українські війська вміло використовували місцевість, щоб уповільнити просування Росії.

За даними британської розвідки, Росія, ймовірно, намагалася відновити Східну групу військ після того, як вона понесла дуже важкі втрати в ході невдалого наступу на Київ, але її підрозділи залишаються недостатньо укомплектованими.

"Росія, ймовірно, прагне набрати обертів в цьому районі, щоб чинити подальший тиск на Сєвєродонецьк і дати можливість просунутися вглиб Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британська розвідка назвала новий напрямок наступу Росії на Донбасі 5.00 5 2
Політика / Україна
09.06.2022 630
Еще материалы раздела «Україна»