<
НОВИНИ ДНЯ: Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNNвсі новини дня
Політика
Україна
09.06.2022 659

Військовий експерт Олег Жданов розповів про російську загрозу для Одеси

Наразі для Одеси загрози від армії Російської Федерації немає.

6df513828837967a02ac785fee6afbb7_09.06.22

Єдине, чому наразі може піддатися місто - це дистанційні ракетні удари. Саме їх окупанти час від часу завдають по території області.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у ефірі "Україна24". Пише ТСН. 

"Одесі нічого не загрожує щодо висадження десанту і проходження сухопутного угруповання. Сухопутне угруповання застрягло на кордоні Миколаївської і Херсонської областей. Там його блокують. Немає тенденцій до руху навіть у напрямку Миколаєва, не говорячи вже про Одесу", - розповів він.

Торкнувся фахівець і замінованого Чорного моря.

"Питання "зелених коридорів" для вивезення продовольства з одеських портів чи з портів Одеської та Миколаївської областей - не таке вже й реалістичне. Акваторію Чорного моря не ми мінували. Акваторію мінувала Російська Федерація. Для того, аби провести конвой з суднами і суховантажами, нам необхідно буде знищити міни на усій цій акваторії", - наголосив він.

За словами Жданова, цинізм росіян полягає в тому, що попри ніби-то згоду, вони наголошують: розмінування має проводити Україна.

Як повідомлялося, російська армія облаштовує позиції на острові Зміїний, аби убезпечити себе від атак з берега. Крім того, окупанти держави-терористки залишають у Чорному морі свої великі десантні кораблі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Військовий експерт Олег Жданов розповів про російську загрозу для Одеси 5.00 5 1
Політика / Україна
09.06.2022 659
Еще материалы раздела «Україна»