НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Україна
09.06.2022 861

Як в Україні найближчим часом відбуватиметься мобілізація: пояснення від ЗСУ

Оголошена в лютому мобілізація в Україні триватиме щонайменше до серпня. Непідготовлені військовозобов'язані, без досвіду служби або підготовки на відповідних зборах, скеровуються до навчальних центрів.

Враховуючи необхідність якості комплектування військових частин бойового складу, виникла потреба у наборі фахівців дефіцитних спеціальностей з досвідом проходження військової служби.

Про це розповіли у пресслужбі Сухопутних військ ЗСУ, повідомляє "РБК-Україна". Пише ТСН. 

Перш за все, під час мобілізації надається перевага мотивованим громадянам, з високими морально-діловими якостями і відповідною підготовкою.

На тих, хто не служив, чекають курси у навчальних центрах, де можна опанувати необхідні спеціальності.

Тих, хто не служив у війську, викликають до навчальних центрів, щоб майбутні бійці пройшли курси задля підготовки за необхідними спеціальностями.

Щодо добровольців, які не дочекалися повісток, то вони можуть за власним бажанням звернутися до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (військкомату) або до військової частини, яку обрали. Потім цих добровольців можуть призвати туди.

Військовозобов'язані з досвідом служби або ті, хто був залучений до навчальних зборів раніше, можуть бути скеровані одразу до військових частин.

"Непідготовлені військовозобов'язані, без досвіду проходження військової служби або підготовки на навчальних зборах, скеровуються для підготовки. Вони навчаються в спеціалізованих центрах (полігонах), на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації при ВВНЗ (офіцери запасу)", – пояснили в Сухопутних військах.

Нагадаємо, що в Україні зараз триває мобілізація без жодних хвиль і ТСН.ua раніше пояснив, яка наразі процедура вручення повісток.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як в Україні найближчим часом відбуватиметься мобілізація: пояснення від ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Україна
09.06.2022 861
Еще материалы раздела «Україна»