<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°всі новини дня
Політика
Україна
10.06.2022 1617

"Мруть, як мухи": окупанти відвели з Сєвєродонецька бурятів, які не витримують боїв з ЗСУ

Росіяни вже відзвітували, що захопили Сєвєродонецьк, проте там досі тривають запеклі бої.

afc5ebdbe925776e4b43adf359c4138d_10.06.22

Всередині Сєвєродонецька тривають запеклі бої, а Лисичанськ окупанти потужно обстрілюють з великого калібру, який пробиває бетон.

Про ситуацію на Луганщині розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Пише ТСН. 

"Тривають запеклі бої у Сєвєродонецьку. Росіяни вже відзвітували, що захопили місто, але чомусь досі там гинуть їхні солдати. І чомусь вони відтягнули звідти свої підрозділи з бурятами. Буряти відступили, бо значно слабші за наших захисників і не витримують боїв із ЗСУ", – зазначив Гайдай.

Також росіяни потужно обстрілюють Лисичанськ з великого калібру, який пробиває бетон. Містянам вкрай небезпечно перебувати, навіть в укриттях, попередив голова ОВА. Хоча боїв всередині та навколо міста немає.

Точаться бої в населених пунктах Гірської (де Тошківка та Катеринівка) та Попаснянської громад.

За словами Гайдая, через спеку рівень води у річці Сіверський Донець впав. Це означає, що росіяни знову спробують здійснити переправу.

Він наголосив, що втрати окупантів значно перевищують українські.

Раніше у Генштабі розповіли, що ЗСУ відбили ворожий штурм біля Тошківки і б'ються за Сєвєродонецьк.

Оценка материала:

5.00 / 3
"Мруть, як мухи": окупанти відвели з Сєвєродонецька бурятів, які не витримують боїв з ЗСУ 5.00 5 3
Політика / Україна
10.06.2022 1617
Еще материалы раздела «Україна»