НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°всі новини дня
Політика
Світ
10.06.2022 6522

Київ скасовує заснування Москви: у Мережі висміяли маразм РФ про невизнання незалежності Литви

Днями депутати країни-окупантки відзначились черговим історичним маразмом.

У Держдумі РФ виріши скасувати "визнання незалежності Литви". На це міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що ініціатива країни-агресора свідчить лише про те, що Литві необхідно оборонятися. Водночас депутат від консерваторів Радвіле Моркунайте-Мікуленене переконаний, що відповідні заяви РФ це лише їхня уява і нічого більше. Пише ТСН. 

Натомість користувачі соціальних Мереж вибухнули жартами про відновлення історичної справедливості. Так, українці запропонувати ухвалити рішення, яким Київ вважає заснування Москви історичним непорозумінням та скасовує указ князя Київського від 1147 року, яким була заснована столиця Росії. Цей указ назвали "виправленням помилок колишніх вищих посадових осіб Києва".

Литовські парламентарі теж відреагували на історичні маразми Кремля, зазначивши, що за таких умов Литва скасовує Поляновський мирний договір від 1634 року та вимагає від Путіна визнати владу короля Владислава IV та повернути їм місто Смоленськ.

Нагадаємо, 8 червня стало відомо, що до Держдуми РФ внесли законопроєкт про скасування постанови Державної Ради СРСР "Про визнання незалежності Литовської Республіки".

Після цього радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що такий намір Держдуми – це черговий доказ, що апетити РФ не обмежуються Україною.

Оценка материала:

5.00 / 6
Київ скасовує заснування Москви: у Мережі висміяли маразм РФ про невизнання незалежності Литви 5.00 5 6
Політика / Світ
10.06.2022 6522
Еще материалы раздела «Світ»