<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.06.2022 5165

Синоптики уточнили прогноз: скільки триватиме дощова погода в Україні

Кінець наступного тижня, за прогнозами синоптиків, буде спекотним. Однак у деяких регіонах України вікенд виявиться похмурим і з опадами.

У Києві, Житомирі, Черкасах та Вінниці тиждень з 13 по 19 червня 2022 року обіцяє опади з грозами та зниженням температури. На сьогоднішній день синоптики уточнили прогноз погоди та розповіли, скільки триватиме дощова погода в Україні.

Заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко розповів, що через високі температури і різкі перепади атмосферних фронтів, червень 2022 року по всій Україні буде періодично дощовим і з грозами.

Але незважаючи на кількість опадів та циклони, червень цього року виявиться теплішим, ніж червень 2021 року. Середня температура у червні по всій території нашої країни становитиме близько +24 градусів. Сонячних днів буде небагато, а от дощі, іноді з грозами, очікуються майже щодня.

Народний синоптик Володимир Деркач у першій половині червня прогнозує сильні та короткочасні дощі. Друга половина місяця, на думку синоптика, виявиться теплішою та з меншою кількістю опадів: «Останні 10 днів місяця будуть теплими, але не спекотними». Кількість місячних опадів в Україні матиме нормальне значення для цієї пори року – 49-108 мм. У Карпатах дощів випаде більше, але також у межах норми 109-164 мм.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптики уточнили прогноз: скільки триватиме дощова погода в Україні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.06.2022 5165
Еще материалы раздела «Суспільство»