<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Мобілізація священників: чи є відстрочка або бронювання, цікаві деталі  В Україні підняли тариф на світло: як зміняться суми у платіжках вже влітку  Ексклюзивний прогноз погоди на червень: місяць буде жахливимвсі новини дня
Політика
Україна
11.06.2022 724

Що робитиме Україна, якщо не отримає статус кандидата до ЄС: пояснення від Стефанішиної

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розповіла, що Україна сприйме як зраду відмову ЄС надавати їй статус кандидата на членство.

6c3e70c91daafcaf233d7c80e20dcc76_11.06.22

Відмова від надання кандидатського статусу Україні послабить позиції лідерів ЄС і посилить – Росії.

Про це Стефанішина заявила 10 червня під час дискусії, організованої Київським безпековим форумом, повідомляє "Європейська правда". Пише ТСН. 

Вона наголосила, що європейські лідери мають усвідомлювати – наступного історичного моменту, коли буде така мобілізація їхнього суспільства та парламентів на підтримку України, не буде.

"Я вважаю, що будь-які рішення, окрім надання Україні статусу кандидата, послаблять передусім європейських лідерів і наше прагнення, віру українських людей у Європейський проєкт як такий", – сказала віцепрем’єрка.

"Тому я думаю, що це рішення нас розчарує, буде сприйнято як зрада в нас. Ми, звичайно, не відмовимось від європейської інтеграції, але будемо відчувати, що європейські лідери свій історичний шанс змарнували", – резюмувала Стефанішина.

Оценка материала:

5.00 / 1
Що робитиме Україна, якщо не отримає статус кандидата до ЄС: пояснення від Стефанішиної 5.00 5 1
Політика / Україна
11.06.2022 724
Еще материалы раздела «Україна»