<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.06.2022 6476

Вчені з’ясували, чому насправді вимерли динозаври

Задовго до падіння астероїда динозаври вже почали програвати гонку за виживання.

Нове дослідження вчених показало, що процес вимирання динозаврів розпочався ще до того, як сталося зіткнення Землі з астероїдом. Масове вимирання відбулося не раптово, а поступово.

Про це пише Inverse. Пише ТСН. 

Згідно з новим дослідженням, різноманітність динозаврів почала скорочуватися близько 76 мільйонів років тому — за 10 мільйонів років до зіткнення з астероїдом.

Серед найважливіших факторів, що викликали глобальне вимирання, на думку дослідників, були:

  • Зміна клімату
  • Зникнення різноманітності травоїдних динозаврів

Учені пояснюють, що задовго до падіння астероїда динозаври вже почали програвати гонку за виживання. Причому цей занепад був настільки серйозним, що на момент падіння астероїда на Землі залишився лише один вид тиранозаврів.

Раніше спеціалісти повідомили, що удар астероїда, який призвів до вимирання динозаврів, допоміг зміям поширитися по всій планеті.

Оценка материала:

5.00 / 4
Вчені з’ясували, чому насправді вимерли динозаври 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
11.06.2022 6476
Еще материалы раздела «Суспільство»