<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країнувсі новини дня
Політика
Світ
12.06.2022 984

"Ми не жебракуємо": прем’єр Грузії про очікування статусу кандидата в ЄС

Очільник грузинського уряду заявив, що його країна чекає на "справедливе рішення".

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що країна чекає на "справедливе рішення" на заявку Грузії в Євросоюз і закликав дочекатися остаточної відповіді Брюсселя.

Про це пише портал "Новости-Грузия". Пише ТСН. 

"Ми є однією з найцивілізованіших націй, ми не жебракуємо", - сказав він, наголосивши, що Грузія не вимагає нічого незаслуженого.

Очільник уряд Грузії також заявив, "якщо рішення буде несправедливим, я залишаю за собою право "підняти завісу" і сказати все", не уточнивши, що саме він має на увазі.

За його словами, рішення від Єврокомісії очікується 17 червня, а остаточне рішення Євросоюзу – 22-23 червня.

Прем'єр також зазначив, що статус кандидата "має символічне значення".

"Звичайно, це дуже добрий статус, але для нас головний документ, вісь та орієнтир – це Угода про асоціацію, безвізовий режим, вільна торгівля", – зазначив Гарібашвілі.

У березні Грузія слідом за Україною подала заявку на вступ до ЄС за прискореною процедурою.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Ми не жебракуємо": прем’єр Грузії про очікування статусу кандидата в ЄС 5.00 5 1
Політика / Світ
12.06.2022 984
Еще материалы раздела «Світ»