<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінець  Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16  Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні силивсі новини дня
Політика
Світ
12.06.2022 428

"Світ повинен поставити на місце керівництво Росії": Зеленський заявив, що "заспокоювати" РФ надто пізно

Президент України Володимир Зеленський заявив 11 червня, що минув час заспокоювати військово-політичне керівництво Росії, натомість весь світ повинен "поставити його на місце".

9ed59e0c1e477bd8ec879a5cda8e2c80_12.06.22

Глава держави наголосив, що Україні потрібні були превентивні санкції до повномасштабного вторгнення РФ.

 

Про це Зеленський розповів під час виступу на 19-му Азійському саміті з безпеки Shangri-La Dialogue. Пише ТСН. 

"Ми поважаємо міжнародне право, поважаємо суверенітет і територіальну цілісність кожної держави. Але, будь ласка, не забувайте, що війна ведеться на нашій території. Це війна на нашій землі. Тому ми чинимо тиск на Росію", – пояснив президент.

"Вже не треба заспокоювати військово-політичне керівництво Російської Федерації. Вже занадто пізно. Нам потрібні були превентивні санкції, коли з ними потрібно було говорити щодня, впроваджувати конкретні фінансово-економічні санкції до повномасштабного вторгнення", – зауважив глава держави.

Він висловив переконання, що весь світ повинен поставити на місце керівництво Росії і їхнє місце – на їхній території.

"Тепер немає сірої зони. Якщо ви зараз за мир, то ви підтримуєте Україну, якщо ви підтримуєте цю конкретну війну, то ви знаходите взаєморозуміння з Російською Федерацією. Ось і все. Занадто пізно це обговорювати. Це політична гра і не більше того. І я думаю, що сьогодні весь світ повинен поставити на місце керівництво Росії. І їхнє місце – на їхній території. І там вони повинні жити і вирішувати, що їм робити", – наголосив Зеленський.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Світ повинен поставити на місце керівництво Росії": Зеленський заявив, що "заспокоювати" РФ надто пізно 5.00 5 2
Політика / Світ
12.06.2022 428
Еще материалы раздела «Світ»