<
НОВИНИ ДНЯ: Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалились  Чи готова Франція до інтенсивної війни: генерал розкритикував президента Макрона  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травнявсі новини дня
Політика
Росія
12.06.2022 826

У Москві вперше заговорили про серйозні наслідки від нафтового ембарго

У Центробанку РФ визнали нищівний вплив нафтового ембарго на ослаблення рубля та підвищення рівня інфляції у країні.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на ТАСС, про це заявила голова російського відомства Ельвіра Набіулліна.

За її словами, в умовах падіння рівня експорту нафти з Росії через стиснення торгового балансу та послаблення рубля виникне проінфляційний тиск.

"Багато чого залежить від того, які обсяги нафти вдасться перенаправити на інші ринки, а також від того, якою мірою зниження обсягів компенсується ціною. Це, у свою чергу, визначатиметься розшивкою інфраструктурних, логістичних проблем та попитом на нових ринках", - заявила Набіулліна.

Варто зауважити, що такі заяви від офіційних представників влади РФ прозвучали вперше з моменту затвердження нафтового ембарго.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що голови держав та урядів ЄС погодили запровадження ембарго у новому пакеті санкцій проти РФ. Обмеження стосуватимуться імпорту двох третіх російської нафти.

Також ми писали, що, за даними Держдепу США, Російська Федерація заробляє на експорті енергоресурсів більше ніж до початку повномасштабної війни проти України.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Москві вперше заговорили про серйозні наслідки від нафтового ембарго 5.00 5 2
Політика / Росія
12.06.2022 826
Еще материалы раздела «Росія»