<
НОВИНИ ДНЯ: Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібновсі новини дня
Політика
Світ
12.06.2022 882

Глава Пентагону закликав зупинити росію, яка нищить світовий порядок

Міністр оборони США Ллойд Остін звернувся до міжнародної спільноти із закликом об’єднати зусилля у відповідь на агресію рф проти України та спроби кремля підірвати світовий порядок.

630_360_1650961540-446_12.06.22

Про це Остін заявив на міжнародній конференції з питань безпеки «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Вторгнення росії в Україну – це те, що відбувається, коли гнобителі зневажають правила, які захищають нас усіх. Так стається, коли більші держави вирішують, що їхні імперські апетити важливіші за права їхніх мирних сусідів», - сказав глава Пентагону.

Він підкреслив, що росія знищує світовий порядок, заснований на правилах. І якщо не втрутитися, це призведе до утворення світу, наповненого хаосом і безладом, у якому ніхто з цивілізованих країн не хотів би опинитися.

«Тож, використаймо цей момент, щоб об’єднатися для спільної мети. Використаймо цей момент для зміцнення міжнародного порядку, заснованого на правилах», - закликав Ллойд Остін, наголосивши що це питання майбутнього, у якому всі прагнуть існувати безпечно.

Як повідомляв Укрінформ, 15 червня в столиці Бельгії відбудеться засідання Контактної групи з питань оборони України, так званий «Рамштайн-3». Цей формат спілкування міністрів оборони, створений за ініціативи Сполучених Штатів, охоплює  понад 40 країн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Глава Пентагону закликав зупинити росію, яка нищить світовий порядок 5.00 5 1
Політика / Світ
12.06.2022 882
Еще материалы раздела «Світ»