<
НОВИНИ ДНЯ: Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.06.2022 636

Скільки діє направлення до лікаря в умовах війни

В Україні направлення до лікаря діятимуть впродовж одного року, однак пацієнтам варто дотримуватись погоджених з лікарем термінів проходження обстеження.

Термін дії має бути вказаний у додатковій інформації в направленні, якщо лікар роздруковує пацієнтові інформаційну пам’ятку, повідомили в Національній службі здоров'я України.

Лікар має виписувати направлення лише в тому випадку, якщо проблема зі здоров’ям пацієнта вимагає залучення вузького спеціаліста.

Також лікар виписуватиме направлення для додаткових обстежень, процедур і госпіталізації.

У НСЗУ зазначили, що нині всі лікарі в медичній системі, від сімейних до вузьких фахівців, можуть виписувати направлення.

Лікарі можуть виписати електронне або перове направлення у разі якщо  електронна система охорони здоров'я не працює.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки діє направлення до лікаря в умовах війни 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.06.2022 636
Еще материалы раздела «Суспільство»