НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
12.06.2022 1294

У МВС пояснили, чому наступу на Україну з Білорусі поки боятися не варто

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що російські військові вивозять з Білорусі боєприпаси 122 калібру, яких їм вже не вистачає у війні з ЗСУ.

У Міністерстві переконані — це свідчить про кризу з озброєнням в російській армії. Водночас зазначається, що Білорусь, найімовірніше, в наступ не піде.

Про це розповів радник глави МВС Віктор Андрусів, повідомляє 24 канал. Пише ТСН. 

За його словами, в окупантів теж катастрофа з боєприпасами 122 калібру, тому вони їх вивозять з Білорусі.

"Це один з найпопулярніших калібрів радянських гармат Д-30. В них теж є відчуття кризи цього калібру, тому вони вивозять їх з Білорусі", – заявив Андрусів.

Водночас, за словами радника очільника МВС, у самої Білорусі це теж одні з "найбільш ходових" артустановок. Тому, очевидно, білоруські війська не збираються йти в наступ на Україну. Андрусів переконаний, що техніка поблизу українського кордону та імітація якихось дій насправді не схоже на сили, з якими можна вторгнутися.

"Ми мусимо лишати фактор, що вони можуть "вчудити якусь маячню", але для Білорусі це було б черговою катастрофою", – вважає він.

Він додав, що в МВС оцінюють загрозу наступу з Білорусі як низьку та наголошують, що це суто маневрування з метою розтягування наших сил та дестабілізації ситуації.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ повідомили, що поблизу українського кордону в Білорусі наразі зосереджено до семи батальйонів.

Оценка материала:

5.00 / 2
У МВС пояснили, чому наступу на Україну з Білорусі поки боятися не варто 5.00 5 2
Політика / Україна
12.06.2022 1294
Еще материалы раздела «Україна»