<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
13.06.2022 533

За перші 100 днів війни Росія заробила на експорті викопного палива 93 млрд євро, – CREA

За перші 100 днів повномасштабної війни проти українців РФ заробила 93 млрд євро на експорті викопного палива. Найбільшим імпортером був Європейський Союз.

Середня експортна ціна була приблизно на 60% вища, ніж торік, пише The Guardian із посиланням на незалежний фінський Центр досліджень енергетики та чистого повітря (CREA).

На долю ЄС за перші 100 днів припав 61% російського експорта викопного палива. Європейці заплатили за це близько 57 млрд євро.

Згідно зі звітом, найбільшими імпортерами були Китай (12,6 млрд євро), Німеччина (12,1 млрд євро) та Італія (7,8 млрд).

Найбільші доходи приносить продаж сирої нафти, потім – трубопровідний газ, нафтопродукти, зріджений газ і вугілля.

Доходи від експорту викопного палива досягли рекордів. У звіті також стверджується, що кілька країн збільшили закупівлі в Росії. Наприклад, Китай, Індія, ОАЕ та Франція.

"Оскільки ЄС розглядає можливість зробити санкції проти Росії більш жорсткими, Франція збільшила імпорт, щоб стати найбільшим покупцем зрідженого природного газу у світі", – заявив аналітик CREA Лаурі Мюллівірта.

Він підкреслив, що більшість закупівель є спотовими, а не за довгостроковими контрактами, тож Франція умисне вирішила використовувати російську енергію після вторгнення РФ до України.

Оценка материала:

5.00 / 1
За перші 100 днів війни Росія заробила на експорті викопного палива 93 млрд євро, – CREA 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
13.06.2022 533
Еще материалы раздела «Економіка»