<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
14.06.2022 570

У Києві на озері розквітла водяна клумба з німфеями

Щоб помилуватися водяними ліліями, сюди приїжджають люди з різних районів столиці.

У Дніпровському районі на одному з найбільших столичних озер Тельбін розквітли близько 40 кущів різних видів водяних лілій.

Про це повідомили у Київській міській держадміністрації та поділилися відповідними фото. "На водяній клумбі на озері Тельбін з року в рік розквітає до 40 кущів німфей", - йдеться у повідомленні. Пише УНІАН. 

Зазначається, що декілька років тому мешканці столичних Березняків висадили на озері сортові водяні лілії.

"З року у рік незвична клумба розрослася все більше і, зрештою, перетворювалася на місцеву легенду. Бо квіти різнобарвні і дуже ефектні", - розповіли у КМДА.

Щоб помилуватися водяними ліліями, сюди приїжджають люди з різних районів столиці.

Німфея - рід водних рослин сімейства Кувшинкові (Nymphaeaceae), що включає близько 50 видів.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві на озері розквітла водяна клумба з німфеями 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
14.06.2022 570
Еще материалы раздела «Столиця»