<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Європа
14.06.2022 636

Прем'єр Грузії вважає, що його країна заслуговує на статус кандидата в ЄС більше, ніж Україна

Прем'єр Грузії, заявив, що його країнв вже 9 років реалізовує успішні реформи, а тому заслужила кандидатський статус

Прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що статус кандидата на членство в ЄС насамперед потрібно надати Грузії, а вже потім Україні та Молдові. Пише ТСН. 

Про це інформує "Грузия Online".

"Якщо комусь і мають надати статус кандидата в ЄС, то це – Грузії, а потім уже Україні та Молдові. Коли кажуть, що Україна в стані війни і через це їй має бути надано, перепрошую, якщо надання статусу визначається війною, ми не хочемо війни, друзі, ми вимагаємо заслуженого статусу", – сказав грузинський прем'єр.

Гарібашвілі вважає, що грузинський народ веде "30-річну боротьбою на шляху будівництва демократії та на шляху реформ".

"Ми не просимо нічого особливого та незаслуженого, ми просимо заслуженого статусу.

Якщо це рішення не буде справедливим, зрозуміло, ми, відповідно, як я сказав, детально все пояснимо нашому населенню, народу, співгромадянам...", – зазначив Іраклій Гарібашвілі.

Раніше очільник уряд Грузії заявив, "якщо рішення (щодо отримання Грузією статусу кандидата на членство в ЄС. – Ред.) буде несправедливим, він "залишає за собою право "підняти завісу" і сказати все". Проте прем'єр не уточнив, що саме має на увазі.

Нагадаємо, Грузія та Молдова подали заявку на членство в ЄС 3 березня, вслід за Україною.

Оценка материала:

5.00 / 1
Прем'єр Грузії вважає, що його країна заслуговує на статус кандидата в ЄС більше, ніж Україна 5.00 5 1
Політика / Європа
14.06.2022 636
Еще материалы раздела «Європа»