<
НОВИНИ ДНЯ: Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозкивсі новини дня
Політика
Європа
14.06.2022 2504

Прага припинить приймати українських втікачів від війни

Мер чеської столиці повідомив, що місто не зможе прийняти більшої кількості вимушених переселенців з України.

Регіональний центр допомоги українським біженцям у Празі від середи, 15 червня, відправлятиме прибулих українців до інших регіонів Чехії. Пише ТСН. 

Про це в понеділок, 13 червня, повідомив мер Праги Зденек Гржіб, передає Аktuality.

“Це відбуватиметься на підставі попереднього рішення кризового штабу столиці. Ми звертаємо увагу на проблему переповненості Праги від березня”, – сказав мер.

За його словами, центр буде закритий на невизначений термін, оскільки в чеській столиці більше не можуть піклуватися більшою кількістю вимушених переселенців. Служба, яка спрямовуватиме українців в інші регіони, залишиться працювати.

“У Празі на тисячу місцевих жителів біженців у чотири рази більше, ніж в інших регіонах”, – підкреслив мер.

Також у столиці не вистачає місць в школах чи дитсадках, куди матерям потрібно влаштувати своїх дітей, щоб отримати роботу.

Центр у празькому районі Височани наразі зареєстрував найбільшу кількість прибулих з України - від початку війни понад 90 тисяч осіб.

Оценка материала:

5.00 / 3
Прага припинить приймати українських втікачів від війни 5.00 5 3
Політика / Європа
14.06.2022 2504
Еще материалы раздела «Європа»