НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковороді  Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФвсі новини дня
Політика
Україна
15.06.2022 659

Євросоюз відключив від міжбанківської системи SWIFT три російських банки

“Сбербанк”, “Россельхозбанк” та Московський кредитний банк змушені будуть перейти на ізольовану вітчизняну систему.

3da970bbe3b765d6cfd0cd480ca34153_14.06.22

Відповідно до шостого пакету санкцій Євросоюзу, запровадженого через війну РФ проти України, від 14 червня три великих російських банки буде відключено від міжбанківської системи SWIFT. Пише ТСН. 

Російські пропагандистські ЗМІ запевняють, що до автономної роботи російські фінансові установи готові.

Як відомо, 30 травня лідери Євросоюзу погодили шостий пакет санкцій проти Росії, який  передбачає відключення від SWIFT “Сбербанку”, “Россельхозбанку” та Московського кредитного банку. Ці великі російські банки для того, щоб переказувати гроші за кордон та здійснювати операції всередині країни, змушені будуть перейти на ізольовану вітчизняну систему.

У “Сбербанку” та “Россельхозбанку” запевняють, що продовжуватимуть роботу у звичайному режимі, сподіваючись на безперебійну роботу власної системи передачі фінансових повідомлень, створеної Банком Росії у відповідь на ризики відключення організацій від SWIFT.

У МКБ звернули увагу на те, що операції всередині країни будуть йти штатно, однак терміни проходження платежів за кордон можуть збільшитися.

Нагадаємо, що раніше через санкції ЄС від SWIFT було відключено 7 російських банків.

Оценка материала:

5.00 / 2
Євросоюз відключив від міжбанківської системи SWIFT три російських банки 5.00 5 2
Політика / Україна
15.06.2022 659
Еще материалы раздела «Україна»