НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Політика
Європа
14.06.2022 1008

В Бундестазі закликають зупинити імпорт газу через «Північний потік – 1»

Німеччина веде роботу задля досягнення незалежності від російського газу, будуючи термінали СПГ (скрапленого природного газу) і укладаючи нові контракти на постачання. Метою Німеччини має стати якнайшвидша зупинка імпорту газу через газопровід «Північний потік - 1».

Rob_14.06.22

Про це у коментарі Guildhall заявив депутат Бундестагу від "Зелених" Робін Вагнер.

«Ми працюємо на повну, щоб якнайшвидше зробити Німеччину незалежною від російського газу. З цією метою ми будуємо нові термінали СПГ та укладаємо нові контракти на постачання. Наразі ми ведемо поповнення наших газосховищ, щоб гарантувати безпеку і без російських поставок», - заявив політик.

«Зважаючи на злочини Росії проти України нашою метою має стати якнайшвидше припинення імпорту газу через «Північний потік - 1», - підсумував депутат німецького Бундестагу Робін Вагнер.

Раніше, керівник Центру оборонних реформ, координатор міжвідомчої платформи з протидії гібридним загрозам, яка здійснює свою діяльність в рамках співпраці Україна-НАТО, Олександр В. Данилюк заявив, що Європа будь-якої миті може відмовитися від газопроводів, які йдуть в обхід України. Він наголосив, що газопровід «Північний потік — 1» має бути негайно зупинений до виведення російських військ з України, це також буде гарантією того, що РФ не зупинить постачання газу через Україну.

Із закликами зупинити російський газопровід «Північний потік – 1» виступили також депутати Європейського парламенту від Німеччини та Франції, а також парламентарі у низці європейських столиць.

Депутат Європейського парламенту від Франції Рафаель Глюксманн заявив, що «Північний потік - 1» був побудований в рамках підготовки до тих агресивних дій РФ у Європі, які зараз відбуваються, а також для посилення залежності ЄС від Росії та відходу від залежності від транзиту через Україну та Білорусь. Глюксманн також заявив, що газопровід «Північний потік — 1» має бути зупинено, а Європа прийти до повного енергетичного ембарго щодо Росії, включаючи газ.

Представник Німеччини в Європарламенті, член Християнсько-демократичного союзу Німеччини Міхаель Галер заявив, що ЄС не повинен віддавати РФ прерогативу в питанні постачання газу, оскільки вже низці країн Росією було зупинено постачання, і повинен в односторонньому порядку зупинити російський трубопровід «Північний потік - 1 ». 

У Сенаті Франції сенатор Гійом Гонтар заявив, що міжнародне співтовариство має продовжувати тиск на Росію всіма можливими способами, незважаючи на збитки для економіки західних держав. За його словами, поки що Європа залежна від російського газу у Кремля залишається інструмент тиску і російський газопровід «Північний потік — 1» має бути зупинено.

У парламенті Великобританії, член Палати Лордів Мехнад Десаї заявив, що одним із інструментів, який може і має використовувати Європейський Союз для зупинення війни Росії проти України та забезпечення недоторканності українських кордонів, є зупинка газопроводу «Північний потік — 1».

Оценка материала:

5.00 / 3
В Бундестазі закликають зупинити імпорт газу через «Північний потік – 1» 5.00 5 3
Політика / Європа
14.06.2022 1008
Еще материалы раздела «Європа»