<
НОВИНИ ДНЯ: До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
15.06.2022 734

Суд заборонив діяльність шести проросійських партій в Україні

Восьмий апеляційний суд Львова протягом 13-14 червня заборонив діяльність в Україні шести проросійських партій.

Майно цих партій та всіх їхніх осередків буде передане державі. Пише ТСН. 

Про це повідомили в СБУ.

Суд розглядав звернення, підготоване на підставі указу президента та рішення РНБО від березня 2022 року, а також відповідного реагування СБУ на загрози національній безпеці.

Так, офіційно заборонені політичні партії:

  • "Опозиційний блок";
  • "Соціалісти";
  • "Справедливість та розвиток";
  • "Держава";
  • "НАШІ";
  • "Блок Володимира Сальдо".

"Вказані політичні сили здійснювали антиукраїнську діяльність, пропагували війну, а також створювали реальні загрози суверенітету і територіальній цілісності України. Представники цих партій сприяли насильству та злочинам, спрямованим на незаконне захоплення державної влади, а також допомагали ворогу і займались колабораційною діяльністю", – зауважили в СБУ.

Там додали, що яскравий приклад тому – гауляйтери російських загарбників на тимчасово окупованих територіях України. Деяким із них уже повідомлено про підозри за відповідними статтями Кримінального кодексу України.

Оценка материала:

5.00 / 3
Суд заборонив діяльність шести проросійських партій в Україні 5.00 5 3
Політика / Україна
15.06.2022 734
Еще материалы раздела «Україна»