<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
15.06.2022 3874

Чи проводиться мобілізація жінок в Україні: в Міноборони дали відповідь

В Міноборони поки не розглядають мобілізацію жінок. А новини про можливе залучення до війська жінок є ні чим іншим, як фейком, що поширюють російські пропагандисти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступниці міністра оборони Ганни Маляр в ефірі телемарафону.

"У нас не стоїть сьогодні питання про мобілізацію жінок. Це не єдиний фейк, який запускає Росія", - сказала вона.

За її словами, наразі не можна прогнозувати те, як буде проводитись мобілізація надалі, все буде залежати від ситуації на фронті.

"Станом на сьогодні мобілізація відбулася повністю за планами. У нас зривів немає", - додала Маляр.

Як повідомлялось, мобілізацію в Україні продовжили й повістки продовжують приходити. Оскільки термін мобілізації становить три місяці, а її продовжили 24 травня, то варто очікувати закінчення призову 23 серпня.

Нагадаємо, в Україні за неявку до військкомату без поважних причин передбачений штраф у розмірі від 1700 до 3400 грн. Також за ухилення від призову порушнику загрожує від трьох до п'яти років в'язниці.

Також Зеленський відповів на петицію про скасовання заборони виїзду для чоловіків призовного віку з України. Він доручив Кабміну розглянути порушені в ній питання.

Оценка материала:

5.00 / 4
Чи проводиться мобілізація жінок в Україні: в Міноборони дали відповідь 5.00 5 4
Політика / Україна
15.06.2022 3874
Еще материалы раздела «Україна»