<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітня  Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politicoвсі новини дня
Бізнес
Економіка
15.06.2022 607

У Раді пропонують дозволити НБУ друкувати гривню без обмежень під час війни

У Верховній раді зареєстрований законопроект щодо особливостей діяльності фінансового сектору у зв'язку із введенням воєнного стану в Україні. Проект подали голова фінансового комітету Данило Гетманцев та група депутатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект закону № 7465.

Закон "Про Національний банк України" пропонується доповнити нормою, за якою НБУ "бере участь у фінансовому забезпеченні заходів правового режиму воєнного стану".

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, зазначене повноваження надасть можливість НБУ "в умовах воєнного стану швидко вживати належні заходи, зокрема перерахувати кошти до державного бюджету України, що забезпечить фінансування заходів оборони держави в умовах війни".

Це стосується, зокрема, фінансування державного бюджету шляхом купівлі облігацій внутрішньої державної позики, йдеться в документі.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Раді пропонують дозволити НБУ друкувати гривню без обмежень під час війни 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
15.06.2022 607
Еще материалы раздела «Економіка»