<
НОВИНИ ДНЯ: ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозкивсі новини дня
Політика
Європа
15.06.2022 2825

Плюс 90 днів до безвізу - в яких країнах Європи можуть перебувати українці з біометричними паспортами

90 днів перебування в ЄС протягом 180 днів - правило безвізу, якого повинні підтримуватись українці знаходячись в країнах Європейського Союзу без оформлення статусу тимчасового захисту. Деякі країни надають можливість продовжити цей термін перебування.

6538a77df836b0f9a5e448cfdc566855_15.06.22

Чотири країни ЄС дають можливість поїздок для українців поза умовами шенгену. Ці країни надають додаткові дні до європейського безвізу. Пише ТСН. 

 

Серед держав, які надають можливість українцям перебувати в Європі додатково до 90 днів безвізу, -  Хорватія, Болгарія, Кіпр, Румунія.

Якщо ви не плануєте оформити статус тимчасового захисту в одній з країн Європейського Союзу, можна переїхати до однієї із названих вище країн і перебувати там за біометричним паспортом ще 90 днів протягом 180 днів. Ці дні додаються до 90 днів перебування у країнах Шенгену. Тобто ви можете перебувати у Хорватії, Болгарії, Румунії, чи на Кіпрі  90 днів з туристичною метою, це рахується окремо від інших країн ЄС, які підписали шенгенську угоду.

Наприклад, ви жили 3 місяці у Чехії, і поки не хочете повертатися до України, можна поїхати ще на 90 днів до Болгарії. Термін перебування українців з біометричним паспортом у Хорватії, Болгарії, Румунії, на Кіпрі не буде враховуватися при підрахунку періоду в 90 днів, а правило 90/180 днів працює для кожної держави окремо. Тому, наприклад,  можна перебувати спочатку 90 днів в Хорватії, потім 90 днів у Румунії, а звідти поїхати на три місяці до Італії, що не буде вважатися порушенням строків перебування за кордоном, оскільки за цим принципом враховуються тільки поїздки до країн шенгенської зони.

Оценка материала:

5.00 / 3
Плюс 90 днів до безвізу - в яких країнах Європи можуть перебувати українці з біометричними паспортами 5.00 5 3
Політика / Європа
15.06.2022 2825
Еще материалы раздела «Європа»