<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
16.06.2022 627

У Криму ремонтують російський підводний човен, здатний стріляти ракетами типу "Калібр"

В анексованому Севастополі на 13-му судноремонтному заводі триває ремонт найстарішого російського підводного човна "Алроса".

Російський підводний човен пришвартований до плавучого крана в акваторії Кілен-бухти, в якій розташований судноремонтний завод.

Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії. Пише ТСН. 

Біля носової частини рубки підводного човна видно риштовання, до його лівого борту пришвартований понтон.

Окрім човна, у ремонті перебувають ракетний катер і малий протичовновий корабель.

Зазначимо, підводний човен Б-281 "Алроса" - найстаріший у Чорноморському флоті РФ. Він був введений у стрій 1990 року. До 2013 року довгий час був єдиним чинним підводним човном ЧФ Росії.

У травні 2022 року цей човен вийшов з ремонту і проходив підготовку до виходу на ходові випробування, але вже за кілька днів його із Південної бухти Севастополя буксири перетягнули назад до судноремонтного заводу.

"Алроса" озброєний шістьма торпедними апаратами калібру 533 мм, має до 18 торпед або 24 міни. Після модернізації підводний човен отримав змогу стріляти крилатими ракетами типу "Калібр".

Нагадаємо, за даними оперативного командування "Південь", корабельне угруповання ворожого флоту в північно-західній частині Чорного моря окупанти в черговий раз переформатували. Два ракетні кораблі та підводний човен, споряджені 20 крилатими ракетами, продовжують створювати загрозу ракетної атаки з моря.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Криму ремонтують російський підводний човен, здатний стріляти ракетами типу "Калібр" 5.00 5 2
Політика / Україна
16.06.2022 627
Еще материалы раздела «Україна»