НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
16.06.2022 861

Лавров звинуватив Захід: з Молдови намагаються зробити "другу Україну"

Західні країни нібито намагаються зробити з Молдови "другу Україну", налаштовуючи її проти Російської Федерації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова для НТВ.

 

"Звичайно, з Молдови явно намагаються зробити другу Україну. І такий споживчий підхід нинішнього молдавського керівництва вельми показовий. Коли заявляють: "Ось давайте, ми зараз в ЄС будемо вступати, потім подивимося, що нам там пообіцяють. Потім будемо вирішувати, чи залишатися нам в СНД. Ну і інші заяви", - зазначив він.

На його думку, Кишинів займається "вимаганням", вимагаючи знижки і відстрочки оплати за газ.

"Таке жебрацтво за великим рахунком, вимагання. "От якщо ви нам не зробите, то ми швидше підемо в Європу. А якщо зробите, то все одно підемо, але повільніше". Приблизно так я ці сигнали зчитую", - додав російський міністр.

Нагадаємо, раніше Лавров відповів на слова українського генерала Дмитра Марченка про те, що метою української армії може стати Керченський міст.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лавров звинуватив Захід: з Молдови намагаються зробити "другу Україну" 5.00 5 2
Політика / Світ
16.06.2022 861
Еще материалы раздела «Світ»