НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Росія
17.06.2022 3822

Із 20 автозаводів працюють лише два: російський "фюрер" Путін визнав крах місцевого автопрому

Президент РФ Володимир Путін назвав "непростою" ситуацію з виробництвом автомобілів у країні.

Як відомо, через санкції, які були накладені на РФ за повномасштабне вторгнення до України, помітно скоротилося виробництво автомобілів. Пише ТСН. 

Так, у країні-агресорки випуск легкових автомобілів обвалився на 85%. Серйозно страждає й продаж машин, який від початку війни в Україні втратив понад 75%.

Апогеєм впроваджених щодо РФ санкцій стало те, що наразі там працюють лише два з 20 заводів із випуску авто. Суцільний провал у виробництві машин визнав навіть Путін, про що він повідомив на нараді з розвитку автопрому.

"Порівняно з показниками роком раніше в березні поточного року випуск вітчизняного автопрому в Росії виявився втричі нижчим, а у квітні - у п'ять разів нижчим", – констатував Путін.

Путін зазначив, що потрібно "забезпечити технологічний суверенітет" та "наситити" вітчизняний ринок, де є дефіцит.

Додамо, що в травні, за даними Асоціації європейського бізнесу, автосалони реалізували лише 24 268 автомобілів. У річному вираженні авторинок впав на 83,5% і відкотився у минуле на 16 років.

Оценка материала:

5.00 / 6
Із 20 автозаводів працюють лише два: російський "фюрер" Путін визнав крах місцевого автопрому 5.00 5 6
Політика / Росія
17.06.2022 3822
Еще материалы раздела «Росія»