<
НОВИНИ ДНЯ: Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш поясниввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.06.2022 536

"Євробачення-2023": Україна вимагає змінити рішення щодо місця проведення конкурсу

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відреагував на заяву Європейської мовної спілки щодо "Євробачення-2023".

858c012a603ced1078d01861b4804568_17.06.22_1

Так, у EBU заявили, що в Україні не може бути проведено конкурс, оскільки "не всі умови можуть бути виконані". Пише ТСН. 

Зі свого боку,  міністр заявив, що Україна не згодна з таким рішенням та вимагає додаткових перемовин. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Україна не згодна з характером прийняття  такого рішення – коли нас поставили перед фактом без обговорень можливостей інших варіантів. Та вважає, що має всі підстави на проведення подальших перемовин та знаходження спільного рішення, яке буде задовольняти всі сторони. Ми чесно виграли "Євробачення-2022" та виконали наразі всі умови в зазначені терміни щодо процесу погодження його проведення в Україні - надали відповіді та гарантії по безпекових нормах та можливі місця проведення конкурсу", – зазначив міністр культури.

Також Ткаченко додав, що проведення конкурсу в Україні - це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує нашу державу зараз.

"Ми будемо вимагати змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці. Тому ми вимагаємо додаткових перемовин щодо проведення "Євробачення-2023" в Україні", – зазначив він.

Крім Олександра Ткаченка звернення до ЄМС підписали переможниця "Євробачення-2004" Руслана Лижичко, фронтмен гурту Kalush Orchestra Олег Псюк та голова правління АТ "НСТУ" Микола Чернотицький.

Нагадаємо, український гурт Kalush Orchestrа переміг у конкурсі "Євробачення-2022" з піснею Stefania. Таким чином наступний конкурс мав би відбутися в Україні. Втім, держава-переможець може передати право проведення іншій країні. Зі свого боку, в EBU заявили, що тепер почнуть переговори з ВВС, що посіли друге місце цього року, про потенційне проведення конкурсу 2023 року у Великій Британії.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Євробачення-2023": Україна вимагає змінити рішення щодо місця проведення конкурсу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.06.2022 536
Еще материалы раздела «Суспільство»