<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Світ
18.06.2022 488

Байден попередив європейських лідерів, що Путін не зупиниться на Україні

Президент США Джо Байден вважає, якби НАТО не відреагувало на російське вторгнення до України, то війна та хаос загрожували б усій Європі.

bed5099a4a10eda9bed38337f6378b4f_18.06.22

Також американський лідер впевнений, що очільник Кремля Володимир Путін не планує зупинятися лише на Україні.

Про це Байден заявив в інтерв'ю для Associated Press. Пише ТСН. 

Президент Америки наголосив, що США повинні були вступити у війну, розв'язану Росією, в Україні. Окрім цього, Байден вважає, коли б Путіну вдалося окупувати Україну - це б стало загрозою для НАТО.

"Варіант нічого не робити був ще гіршим. Якби він вторгся до України і взяв її під контроль, як і Білорусь, що вже сталося, це стало б загрозою для НАТО, і все це могло бути набагато гіршим. Ви вже бачили, що вони роблять у Білорусі. Що сталося б із сусідніми країнами. Подивіться, що сталося б із Польщею, Чехією та іншими членами НАТО. До речі, Путін назвав однією з причин, чому він це почав, те, що не хотів, щоб вони приєдналися до НАТО. Він хотів такої фінляндизації НАТО. А отримав "НАТОізацію" Фінляндії", – зазначив Байден.

Раніше державний секретар Ентоні Блінкен зауважив, що понад 40 держав допомагають Україні у сфері оборони під час російського вторгнення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Байден попередив європейських лідерів, що Путін не зупиниться на Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
18.06.2022 488
Еще материалы раздела «Світ»