Життя та Стиль
Суспільство
Варення з шовковиці білої або чорної: 3 кращих рецепта
Як приготувати джем з шовковиці або зробити смачне варення.
Шовковиця - ягода, яка повсюдно росте в Україні, тому зірвати стиглі плоди для варення не складе труднощів. Ягоди містять вітаміни групи Е і в і калій, тому вважаються дуже корисними. Більш того, джеми з шовковиці можна давати дітям, починаючи з піврічного віку. УНІАН розповість, як приготувати швидке варення з шовковиці на зиму.
Раніше ми говорили про те, як готується варення з черешні п'ятихвилинка.
1. Варення з шовковиці білої
Шовковиця - 1 кг
Цукор-пісок - 1 кг
Вода - 300 мл.
Ванілін - 5 гр.
Ягоди перебрати і промити, видалити плодоніжки. У сотейник налити воду, всипати цукор, поставити на повільний вогонь і зварити сироп. Після охолодження сиропу всипати туди ягоди, перемішати дерев'яною ложкою і знову поставити на вогонь.
Довести до кипіння, прибрати з вогню і таку процедуру повторити 3-4 рази. В останній захід додати ванілін і перемішати. Розлити варення по стерилізованим банкам, закатати кришками і залишити остигати.
2. Варення з шовковиці п'ятихвилинка
Перед приготуванням ягоди шовковиці потрібно промити, пересипати цукром і залишити на 6-8 годин
Шовковиця - 1 кг
Цукор - 1 кг
Лимонна кислота - 2-3 г
Після того, як ви витримали шовковицю в цукрі, її потрібно поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити на слабкому вогні 5-8 хвилин, потім прибрати з плити на 5-10 хвилин і так повторити 5-6 разів. В самому кінці додати лимонну кислоту і перемішати варення ложкою - по консистенції воно повинно бути густим. Розлити варення по стерилізованим банкам, закатати кришками і залишити остигати.
3. Як приготувати джем з шовковиці
Шовковиця - 1 кг
Цукор - 500 гр
Шовковицю перебрати, промити, перекласти в чашу блендера і перебити до стану пюре. Якщо блендера у вас немає, можна скористатися ситом. Викласти масу в каструлю, засипати цукром і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити на маленькому вогні 30 хвилин, помішуючи. Розлити джем по стерилізованим банкам, закатати кришками і залишити остигати.