<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
19.06.2022 627

Сєвєродонецьк рятує весь Схід: знищення ворога в місті зупиняє наступ на інших напрямках – експерт

Військовий експерт оцінив останні події на Сході і безуспішні потуги росіян у місті, де тривають найзапекліші бої.

19.06 буде три тижні, як російські війська увійшли до Сєвєродонецьку, але змогли лише незначно відсунути українських захисників. До того ж, росіянам вже кілька разів доводилось підтягувати резерви – тактично-батальйонні групи з інших напрямків, заявляє військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі "Єдиного марафону" в слоті ТСН.

 

Це свідчить, що з одного боку росіяни додають сили, щоб посилити наступальний тиск, і прискоритись, а з іншого – що вони мають тут колосальні втрати. "Тривають найзапекліші бої", - заявив Мусієнко.

Експерт зазначає, що цей напрямок, а ще Гірське-Золоте, та на північ від Попасного, де ворог намагається перерізати постачання для українців - найгарячіші напрямки.

Він додає, що Сєвєродонецьк відіграє колосальну роль у обороні Сходу, адже ворог змушений перекидати сюди свої війська, а відтак не може проводити наступальні дії на інших напрямках. «Сєвєродонецьк рятує весь Схід України, або стримує наступальні дії противника на Сході», - заявив Мусієнко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Сєвєродонецьк рятує весь Схід: знищення ворога в місті зупиняє наступ на інших напрямках – експерт 5.00 5 1
Політика / Україна
19.06.2022 627
Еще материалы раздела «Україна»