<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.06.2022 5032

В одній із гробниць Єгипту археологи виявили двері до "потойбічного світу"

Група єгиптологів виявила рідкісну гробницю Стародавнього Царства із захоплюючими хибними дверима в те, що, на їхню думку, символізувало потойбічний світ.

f9fcfcf27da84dc968302c8eb77afbef_20.06.22

Стародавнє царство було динамічним періодом єгипетської історії, починаючи приблизно від 2649 до 2130 до н.е.

Про це пише видання Express. Пише ТСН. 

На дальній стіні досліджуваної гробниці знайдені написи, що чудово збереглися. Вони виглядали так, ніби художник закінчив їх малювати буквально днями. Написи займали чільне місце в центрі гробниці і закривали панель, звану "хибними дверима" в потойбічне життя.

Єгиптяни вважали, щоб душа могла перейти в потойбічне життя і зрештою повернутись, необхідний портал, що дозволяє подорожувати між двома світами.

"Хибні двері були дуже важливими для єгиптян, саме через них душа могла переміщатися між царствами. Це були ворота до свободи", — розповіли вчені.

Нагадаємо, у Мексиці на будівельному майданчику археологи знайшли 1500-річне місто майя.

Оценка материала:

5.00 / 2
В одній із гробниць Єгипту археологи виявили двері до "потойбічного світу" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
20.06.2022 5032
Еще материалы раздела «Суспільство»