НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Росія
20.06.2022 820

Командувача ПДВ Росії відсторонили через втрати десантників під Києвом – ISW

Саме Сердюков командував контингентом ОДКБ під час вторгнення в Казахстан у січні цього року.

Командувача повітряно-десантних військ Росії генерал-полковника Андрія Сердюкова відсторонили від посади через масові втрати в лавах російських десантників під час наступу на Київ. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Інститут дослідження війни (ISW) з посиланням на речника Одеської ОВА Сергія Братчука.

Замість Сердюкова нібито призначили нинішнього начальника штабу Центрального військового округу генерала-полковника Михайла Теплінського, уродженця Донецької області.

"ISW не може незалежно підтвердити ці твердження чи точну роль Сердюкова у вторгненні в Україну, але вони, якщо це правда, вказують на те, що Сердюков несе відповідальність за низьку ефективність та великі втрати серед російських підрозділів ВДВ, особливо під час перших операцій навколо Києва", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що саме Сердюков командував контингентом ОДКБ під час вторгнення в Казахстан у січні цього року.

В ISW вважають, що подальші звільнення та можливі внутрішні чистки вищих російських офіцерів можуть ще більше погіршити погані можливості російського командування, а також управління та довіру до російських офіцерів.

Раніше повідомлялося, що в Україні запустили "Книгу катів" з детальною інформацією про російських воєнних злочинців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Командувача ПДВ Росії відсторонили через втрати десантників під Києвом – ISW 5.00 5 2
Політика / Росія
20.06.2022 820
Еще материалы раздела «Росія»