<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
20.06.2022 6928

"Мене турбує зростання ненависті до всього російського": мер Одеси - проти перейменування вулиці Пушкінської

Мер Одеси Геннадій Труханов виступає проти перейменування вулиці Пушкінської, названої на честь російського класика та письменника.

Як пояснив міський голова, його "турбує зростання ненависті до всього російського". Пише ТСН. 

Про це він сказав видання The New York Times.

"Ні. Я б цього не підтримав. Одеса є міжкультурною столицею України. Мене турбує зростання ненависті до всього російського", - відповів Труханов на запитання, чи згідний він, щоб перейменували вулицю Пушкінську.

Окрім цього, американське видання пише, що нібито на пана Труханова тиснуть, щоб він погодився на перейменування вулиці.

Варто зазначити,  українська письменниця Олена Павлова зареєструвала на сайті президента петицію, щоб вулиці, названі на честь російського письменника Пушкіна, перейменували на вулиці Стівена Кінга. Станом на 19 червня пропозицію підтримали 4224 осіб з 25 тис. необхідних.

Оценка материала:

4.20 / 5
"Мене турбує зростання ненависті до всього російського": мер Одеси - проти перейменування вулиці Пушкінської 4.20 5 5
Політика / Україна
20.06.2022 6928
Еще материалы раздела «Україна»