Життя та Стиль
Суспільство
Пухкі вареники з вишнями: на чому приготувати вдале тісто
Як тільки розпочинається сезон черешень та вишень, то відразу хочеться потішити себе та своїх рідних чимось смачним. І що може бути ще краще, ніж вареники?
З ними можна взагалі не заморочуватися, адже варто лише приготувати вдале тісто. На воді, молоці чи кефірі – вибір за вами. Але є один нюанс: вареники з вишнями настільки смачні, що зникають зі столу за лічені хвилини.
Фудблогерка Ольга Вівчарюк (olgavivchariuk) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом вареників з вишнями, тісто для яких готується на молоці.
Інгредієнти:
борошно – 350 г
молоко – 200 мл
олія (соняшникова) – 3 ст. л.
сіль
Начинка:
вишні
цукор
Спосіб приготування:
1. Борошно просіяти.
2. Додати до борошна сіль та олію.
3. Молоко довести до кипіння, після чого налити до борошна. Замісити тісто. Вимішувати приблизно 5-7 хвилин, після чого залишити відпочити на 15 хвилин.
4. Тим часом помити та почистити вишні.
5. Готове тісто розкачати та вирізати кружечки.
6. На кожн кружечок викласти 3-4 вишні та 0,5 ч. л. цукру. Сформувати вареник.
7. Варити вареники 5 хвилин в киплячій воді.