<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППОвсі новини дня
Політика
Україна
20.06.2022 904

В анексованому Криму заявили про нібито удари ЗСУ по "вишках Бойка" у Чорному морі

В анексованому Криму заявили про те, що українські військові вдарили по захоплених Росією бурових платформах у Чорному морі, яких ще називають "вишками Бойка".

Про це заявив ставленик Росії а окупованому Криму Сергій Аксьонов в Telegram. Пише ТСН. 

За його словами, удар по "вишках Бойка" був завданий сьогодні вранці, 20 червня. Внаслідок чого було нібито поранено 3 осіб, ще 5 вдалося врятувати. Пошуки решти продовжуються. Патрульні катери та авіація Міноборони РФ намагаються проводити рятувальні роботи.

Про удар по бурових установках також повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

"Наші ракетники курили не біля Зміїного, а курили біля вишок Бойка. Ракетний удар по вишках трішки завадив газовидобуванню в українському Чорному морі зі сторони росіян", — написав він.

Зазначимо, що офіційного підтвердження чи спростування цієї інформації від Міноборони України не було.

Нагадаємо, у березні 2014 року російські окупанти захопили бурові вишки, які після цього використали не тільки для видобутку газу в Чорному морі, а й для розвідки.

Зазначимо, раніше військовмий експерт Олег Жданов заявив, що окупанти дегуманізують Україну, обстрілюючи захоплений ним ж Донець, і звинувачуючи у цьому українську армію. Таким чином загарбники хочуть посилити мобілізацію і антиукраїнські настрої в суспільстві.

Оценка материала:

5.00 / 2
В анексованому Криму заявили про нібито удари ЗСУ по "вишках Бойка" у Чорному морі 5.00 5 2
Політика / Україна
20.06.2022 904
Еще материалы раздела «Україна»